tiistai 6. toukokuuta 2014

Jännittää

Huomenna on jännittävä päivä. Aloitan syömishäiriöklinikan järjestämässä toimintaryhmässä. Olen tasaisin väliajoin kokeillut jos jonkinlaisia ryhmiä, mutta tähän asti on aina joko ajoitus tai aihepiiri ollut huono. Viime keväänä olisin halunnut istua nenä kiinni pääsykoekirjoissa ympäri vuorokauden, ja ryhmissä kävin lähinnä hoitohenkilökunnan ja vanhempien mieliksi. Koska motivaatio tuli ulkopuolelta, ei liene vaikea arvata lopputulosta. Tapaamisia jäi välistä, paino laski, valheet veivät mukanaan. 

Tuntuu hassulta aloittaa ryhmässä, jonne on omasta tahdostansa ilmoittautunut. Tavallaan olen aika innoissani. Pääsen haastamaan itseäni turvallisessa ympäristössä, muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Toisaalta juuri "ne muut" pelottavat. Mitä jos kaikki paitsi minä ovat tikkujalkaisia keijukaisia? Olen päässyt jo paljon eteenpäin ja pystyn jo jotenkuten hyväksymään suuremman kehon, mutta vertailu ja kilpailu ovat edelleen heikkouksiani. Apua. 


Niin tai näin, aion olla huomenna positiivisella mielellä. Ja ryhmänhän voi aina keskeyttää, jos koen sen olevan enemmän hidaste kuin tuki toipumiselleni. Nyt kuitenkin pari jaksoa Gossip Girliä ja lasi Pepsi Maxia. Ihanaa iltaa kaikille!

4 kommenttia:

  1. On tämä pirullinen tauti kun laittaa vertailemaan joka asiassa :/ Itellekin harmillisen tuttua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin on! olisi paljon helpompaa, jos osaisi keskittyä vaan itseensä... mutta taas on yksi syy parantua ja päästä sairaudesta eroon kokonaan :)

      Poista
  2. Painosi perusteella olet kyllä itsekin vielä aikalailla tikkujalkainen keijukainen, vaikkei se olekaan mikään merittii. Yritä mennä avoimin mielin (helpommin sanottu kuin tehty, i know). Koita ajatella, että huonompikuntoisilla on vielä sinun jo ylittämäsi esteet edessään. Varmasti mukana on myös sinua parempikuntoisia, ja ne puolestaan ovat sulle niitä sparraajia, joita kohti mennä. Vähän kuin pikajuoksukisassa: ethän halua hidastaa sun takana olevien vauhtiin, vaan haluat pinkoa edellä olevien ohi, eiks vaan ;) Tulipas hieno vertauskuva, heh!

    Toivottavasti ryhmä on mahdollisimman homogeeninen, jotta saisit hyvää vertaistukea. Mua kiinnostaa kuulla, minkälaista oli! :) Tsemppiä hurjasti, ota kaikki hyöty irti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. avoimin mielin meninkin, ja olin tosi tyytyväinen :) kaikenkuntoisia tosiaan oli mukana, mutta ryhmän henki oli kyllä tosi tsemppaava ja vertaistukea tulen varmasti saamaan. ja heh, aika hyvä vertaus tosiaan, paranemisessa kilpailu on onneksi vaan hyvästä ;)

      kiitos tsempeistä!<3

      Poista